Eiken Sokkels

Eiken hout leeft. Met een sokkel haalt u een stukje natuur in uw woning.

Een eiken sokkel van 40 x 40 komt uit een eik van minimaal een doorsnede van 60 cm. Door de jaren heen heeft deze eik heel wat mee gemaakt en dit vindt u terug in de sokkel. Geen enkel blok is hetzelfde. Door de prachtige natuurlijke tekening van het hout gaat een sokkel nooit vervelen.

Onze robuuste sokkels, uit de kern van de eikenboom, worden handmatig bewerkt en zijn uniek in kleur en tekening. Na verloop van tijd zal het blok zich aanpassen aan het klimaat in uw woning en tekenen de karakteristieke scheuren en barsten zich af.

We adviseren om onder de sokkel glijnagels of rubber zwenkwielen te monteren. Hierdoor kan de sokkel ook aan de onderzijde ventileren (drogen).

Eventueel kunnen we de sokkel voor u behandelen met olie. Met naturel olie houdt de sokkel dezelfde uitstraling. Met de kleur puur komt de houtnerf nog beter uit en krijgt de sokkel een warme uitstraling. Wij gebruiken hiervoor altijd monocoat. Dit is een olie van zeer hoge kwaliteit.

Alle maten tot 50 cm doorsnede kunnen we doorgaans leveren binnen 2 weken na opdracht.

We leveren ook ronde sokkels van speciaal geselecteerde stamdelen, ontschorst en geschuurd. Maar ook maatwerk en eigen ontwerpen behoren tot de mogelijkheden.

U bent welkom in onze showroom om dit prachtige natuurproduct te komen aanschouwen of mail uw aanvraag naar cyriel@wigink.nl

Zie foto’s/video’s voor meer foto’s.

Neem contact op!